ГоловнаПолітика

СБУ спіймала паліїв машин миколаївських волонтерів

Справу відкрито за статтею "терористичний акт"

СБУ спіймала паліїв машин миколаївських волонтерів

У Миколаєві контррозвідка СБУ припинила діяльність групи осіб, які в липні-серпні 2014 року з метою залякування підпалювали автомобілі мешканців міста, котрі надавали гуманітарну допомогу українським військовим у зоні АТО.

Як повідомляється на сайті спецслужби, в березні-квітні 48-річний співробітник миколаївської енергопостачальної компанії, повернувшись з Москви, сформував злочинну законспіровану групу.

За завданням кураторів з РФ члени групи збирали інформацію про волонтерів, громадських активістів, які доставляли гуманітарну допомогу військовослужбовцям 79-ї аеромобільної бригади ЗС України.

27 серпня співробітники СБУ затримали ватажка угруповання та трьох його спільників "на гарячому" під час підпалу автомобіля місцевого патріота. У зловмисників вилучили пляшку з легкозаймистою речовиною, а також друковані матеріали антиукраїнського змісту.

Управління СБУ в Миколаївській області відкрило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.258 (терористичний акт). Всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Рішенням Центрального районного суду Миколаєва їм обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram