ГоловнаПолітика

Порошенко готовий віддати наказ припинити вогонь (оновлено)

Президент сподівається на підписання мирного плану в п'ятницю

Порошенко готовий віддати наказ припинити вогонь (оновлено)
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко готовий віддати наказ припинити вогонь, якщо завтра в Мінську розпочнуться мирні переговори.

Про це він сказав у рамках саміту НАТО в Уельсі, повідомляє кореспондент Reuters.

"О 14:00 за умови, що зустріч [у Мінську] відбудеться, я накажу Генштабу розпочати двостороннє припинення вогню, і ми сподіваємося, що завтра почнеться реалізація мирного плану", - сказав він.

Президент сказав, що очікує підписання 5 вересня в Мінську покрокового плану врегулювання конфлікту в Україні.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко заявив журналістам, що Україна ніколи не хотіла війни, втомилася від війни і робитиме все можливе, щоб на її землю прийшов мир.

"Перший крок до миру - це припинення вогню, це рішучі дії, які сприятимуть роззброєнню, загальнонаціональному діалогу, ухваленню відповідних законодавчих актів, які принесуть довготривалу стабільність в окремі райони Донецької та Луганської областей", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що, за попередньою інформацією, завтра о 14:00 має відбутися засідання

Тристоронньої контактної групи. Заплановано підписання документа, що передбачає етапність запровадження мирного плану для України.

"Надзвичайно важливо, що ключовим елементом цього плану є припинення вогню. Якщо зустріч відбудеться і це (підписання плану) буде підтверджено, ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде розпочата завтра", - сказав Президент.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін напередодні представив свій мирний план із семи пунктів. Однак в Україні його не сприйняли. Зокрема, прем'єр України Арсеній Яценюк заявив, що це окозамилювання для Заходу, що пункт повинен бути тільки один - Росія виводить свої війська з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram