ГоловнаСуспільствоЖиття

Бійці 24 ОМБР перебувають у критичній ситуації і чекають на наказ про ротацію

За півроку в зоні бойових дій солдати виснажені, вони залишилися без зброї та амуніції

Бійці 24 ОМБР перебувають у критичній ситуації і чекають на наказ про ротацію
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Бійці 24 ОМБР, що перебувають у зоні АТО з березня, чекають від штабу на наказ про ротацію. Про це повідомила волонтер яворівської бригади Ольга Кухарук у своєму facebook.

За її словами, 1 та 3 батальйони 24 бригади (м. Яворів Львівської області) на передовій уже близько півроку - з березня, коли тільки почалося протистояння на сході країни. Бійці пережили і вийшли з кількох "котлів", 31 серпня самостійно вирвалися з оточення в Луганському аеропорту і тепер повернулися в базовий табір.

"Повернулися в чому були... Згоріло все... Від першої БТГр механізованої бригади залишився один "Урал" і кілька одиниць бронетехніки. Але вище оперативне командування, яке розташовувалося в селі неподалік, замість ухвалення рішення про ротацію й укомплектацію бригади технікою і боєприпасами під час перших влучень "Градів" і "Смерчів" покинуло позиції, наказавши залишкам бригади чекати на наказ", - пише волонтер.

За її даними, після цього базовий табір упродовж двох днів зазнавав обстрілу "Смерчами" й "Ураганами" з території Росії. "Знищили табір, залишки техніки, склади з боєприпасами", - зазначає Кухарук. За її словами, ситуація з технічним оснащенням гірша, ніж була в Зеленопіллі.

Зараз завдяки тому, що бійці встигли окопатися і вивести кілька одиниць техніки, їм удалося відступити без втрат. Однак від базового табору нічого не залишилося.

Самі військовослужбовці за півроку в зоні бойових дій виснажені морально і фізично. Їм необхідна відпустка, а тим, хто прийде на їхнє місце після ротації - доукомплектація важкою військовою технікою.

"Водночас львівська 80 бригада, яка виривалася з оточення з Луганського аеропорту, отримала відпустку і вже повернулася з почестями до Львова. Залишки 24 ОМБР продовжують героїчно чекати на наказ без засобів для оборони", - повідомляє волонтер.

Крім того, за даними волонтерів, солдати і офіцери 24 бригади вимагають розслідувати накази оперативного командування "Північ", "яке, схоже, намагається знищити всю бригаду".

Раніше повідомляли, що оперативне командування "Північ" покинуло одну з частин збройних сил у розпалі бойових дій - йшлося про 24 ОМБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram