ГоловнаПолітика

Порошенко вирушає на саміт НАТО

Країни Організації Північноатлантичного договору обговорять допомогу Україні

Порошенко вирушає на саміт НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Сьогодні в Ньюпорті (Уельс, Великобританія) починається дводенний саміт НАТО. Головними завданнями зустрічі є зміцнення колективної безпеки союзників і надання допомоги Україні в умовах військової агресії з боку Росії.

У порядку денному саміту - п'ять пріоритетних питань: криза в Україні та відносини з Росією; відносини з Афганістаном; відповіді на нові загрози; підтримка збройних сил і зміцнення партнерства, повідомляє УНІАН.

Президент України Петро Порошенко очолить українську делегацію на саміті. Глава держави візьме участь у засіданні лідерів країн Альянсу і партнерів, залучених до Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF).

У другій половині дня очікується засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні голів держав і урядів. У кулуарах саміту заплановано значну кількість двосторонніх зустрічей Порошенка зі світовими лідерами.

Загалом у саміті братимуть участь близько 70 голів держав, урядів і міжнародних організацій.

Нагадаємо, напередодні саміту президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що продаж вертольотоносців "Містраль" до Росії відкладено "з міркувань безпеки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram