ГоловнаПолітика

Семенченко: "У нас воює народне ополчення в погонах"

У діях російської армії немає нічого надприродного

Семенченко: "У нас воює народне ополчення в погонах"
Фото: www.facebook.com/EuroMaydan

За словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, російська армія в Україні не демонструє "нічого надприродного", однак у противника більше порядку.

Про це Семенченко сказав в інтерв'ю "Фокусу".

"У них воює армія, а в нас воює Майдан - по суті, народне ополчення в погонах. У них спершу йде радіолокаційна розвідка, аналіз, планування, потім спільна робота піхоти, артилерії, танків і т.д. У них не буває такого, що танки окремо йдуть, а піхота - окремо, вони не користуються мобільними телефонами для зв'язку тощо. У них воює держава, а з нашого боку - ополчення, яке навіть забезпечується, як свого часу Майдан, коштом волонтерів", - сказав Семенченко.

За словами комбата, після зустрічі з українськими військовими в росіян "починається когнітивний дисонанс" між тим, що вони бачать в Україні, і картинкою в телевізорі.

"Ми вже спілкувалися з російськими військовими, і ми бачимо, як вони реагують: їм "двохсотих" своїх не дають вивезти, вони не розуміють взагалі, що вони роблять у нашій країні. Більшість російських солдатів - це не мерзотники, які ховаються за дітьми, грабують і викрадають людей. Це люди, які теж начебто прийшли захищати свою країну - але перед собою вони бачать не якихось міфічних фашистів, а таких самих солдатів і офіцерів, які сміливо захищають свою Батьківщину", - сказав Семенченко.

"Вони починають поважати нас, а це перший крок до того, щоб вони задумалися: а за що вони взагалі б'ються на нашій землі. Війну за створений телевізором міф Путін не витримає", - упевнений комбат.

Нагадаємо, українські добровольчі батальйони наприкінці серпня потрапили в оточення під Іловайськом. Повідомляють про 680 захоплених у полон і приблизно сотню загиблих військовослужбовців. Дані про ситуацію біля Іловайська засекречено Міністерством оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram