ГоловнаПолітика

Порошенко особисто попросить визнати ДНР і ЛНР терористами

Президент України розповість про діяльність "народних республік" Конгресу США

Порошенко особисто попросить визнати ДНР і ЛНР терористами
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент України Петро Порошенко попросить США визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Глава держави має намір порушити це питання в другій половині вересня у рамках свого візиту до США.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Сьогодні Порошенко зустрівся з американським сенатором Робертом Менендесом. Глава держави розповів про загострення ситуації у Донецькій і Луганській областях і повідомив про участь російської армії у протистоянні. Крім того, Порошенко подякував Менендесові і Конгресу США за ініціативу надати Україні статус основного союзника поза блоком НАТО.

"Зараз для України критично важливо отримати допомогу у її боротьбі за свободу, демократію, суверенітет", - підкреслив Порошенко.

У свою чергу, сенатор Менендес зазначив: "Ці події загрожують не тільки Україні, а й усьому світу. І хоча першими жертвами є українці, вони - не єдині жертви. Це питання світової безпеки".

Раніше повідомлялося, що в Мінську на зустрічі контактної групи щодо України представники терористичних організацій ДНР і ЛНР оприлюднили свій план  урегулювання ситуації в Донбасі з вимогою до Києва визнати їх "особливий статус" всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram