ГоловнаПолітика

Гелетей попередив про ядерну загрозу з боку Росії

Міністр оборони вважає, що Росія програла гібридну війну

Гелетей попередив про ядерну загрозу з боку Росії
Валерий Гелетей

Міністр оборони України Валерій Гелетей вважає, що Росія програла "гібридну війну" з Україною. Саме це, на думку міністра, стало причиною повномасштабного вторгнення і погроз застосування ядерної зброї.

Про це Гелетей написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наші Збройні сили впевнено тіснили банди російських найманців, знищували диверсантів і спецпризначенців. Саме тому Кремль змушений був перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу. Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями та полками. Завтра це можуть бути корпуси", - написав міністр оборони.

Гелетей наголосив, що операцію зі звільнення Сходу України від терористів завершено і тепер необхідно вибудовувати оборону від Росії.

"У наш дім прийшла велика війна, якої Європа не бачила з часів Другої світової. На жаль, у такій війні втрати вже будуть обчислюватися не сотнями, а тисячами, навіть десятками тисяч. За неофіційними каналами, російська сторона вже кілька разів погрожувала, що в разі подальшого опору готова застосувати проти нас тактичну ядерну зброю", - розповів голова військового відомства.

Гелетей вважає, що Україні необхідна повна консолідація всіх наявних сил і назвав заклики до зняття з посади начальника Генерального штабу генерала Муженка "російською провокацією".

"Росія вже заплатила дорогу ціну за вторгнення. Сотні російських солдатів і офіцерів назавжди знайшли спочинок в українському чорноземі. Критична кількість втрат неминуче протверезить Росію. Але для цього ми повинні відмовитися від панікерства і показати, що українці не мають наміру здаватися. Це - наша Велика Вітчизняна війна, і ми в ній неодмінно переможемо", - пише Гелетей.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про 680 українців, які потрапили в полон в останніх боях на Донбасі. Раніше міністр засекретив усю інформацію про те, що відбувається під Іловайськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram