ГоловнаПолітика

РНБО не розголошує деталей операції виведення військових з оточення біля Іловайська

У раді закликали не розкривати даних про полонених українських силовиків

РНБО не розголошує деталей операції виведення військових з оточення біля Іловайська
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Інформцентр РНБО повідомляє, що операція виведення підрозділів українських силовиків з оточення в районі Іловайська триває, однак не уточнює деталей.

"Ситуація в районі Іловайська залишається надзвичайно складною. Триває операція виведення підрозділів українських силовиків з оточення. Подробиці цієї операції до її закінчення не розголошуються", - сказано у зведеннях РНБО.

Зазначено, що кількість втрат серед наших військових оприлюднять після завершення операції, також відбудеться перевірка всіх обставин, через які виникла ця ситуація.

"Усі, хто припустився помилок, які спричинили тяжкі наслідки, або вчинив злочин, відповідатимуть", - сказано в повідомленні.

Також у РНБО визнали, що частина військових перебуває в заручниках.

"Зараз у соцмережах поширюються відео з нашими заручниками. Ми звертаємося до всіх представників ЗМІ, користувачів соцмереж і пересічних громадян із проханням: якщо ви когось впізнали на відео, не треба оприлюднювати дані про цю особу у відкритих джерелах. Це може створити суттєву загрозу не тільки для вашої близької людини, а й для інших заручників. А також негативно вплине на процес звільнення. Просимо всіх діяти виважено. Якщо ви когось впізнали на цих відео - повідомте інформацію тільки за номером гарячої лінії СБУ: 0-800-501-482", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, близько 100 українських військових змогли вибратися з оточення біля Іловайська. Інших або вбито, або взято в полон, частина залишається в оточенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram