ГоловнаПолітика

МЗС закликало ЄС посилити тиск на Росію

МЗС закликає ЄС ввести поглиблені санкції проти Росії

МЗС закликало ЄС посилити тиск на Росію
Фото: uk.wikipedia.org

Україна вітає спеціальне засідання Європейської Ради від 30 серпня, де було визнано факт агресії Росії проти України і закликано Москву негайно вивести свої війська з її території.

Про це йдеться в оприлюдненому коментарі Міністерства закордонних справ України.

"В Україні вітають проведення спеціального засідання Європейської Ради від 30 серпня, де лідери Європейського Союзу висловили свою солідарність з Україною й українським народом, визнали факт агресії з боку РФ і закликали Москву негайно вивести свої війська з території України. Ми високо цінуємо те, що лідери ЄС сприйняли аргументи Президента України Петра Порошенка на користь збільшення тиску на Росію з метою повернення її позиції в конструктивне русло", - зазначають в українському МЗС.

Важливими результатами саміту Євросоюзу в МЗС також назвали одностайну підтримку керівництвом держав-членів ЄС необхідності негайного виконання мирного плану Петра Порошенка, вимогу про припинення постачань зброї і бойовиків в Україну, закриття та встановлення ефективного контролю на українсько-російському кордоні.

"Сьогодні Україна є тим рубежем, на якому українці стали на захист безпеки і добробуту всієї Європи, демократії та європейських цінностей. Закликаємо ЄС і держави-члени продемонструвати реальну солідарність з Україною, надати практичну підтримку і ввести якісно нові, поглиблені санкції проти Росії, які допомогли б нашій державі протистояти російській агресії", - наголошено в коментарі МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram