ГоловнаПолітика

РНБО не знає кількості російських військ в Україні

Раніше вздовж кордону було розміщено 45 тис. росіян

 РНБО не знає кількості російських військ в Україні
Пленные российские десантники
Фото: EPA/UPG

Рада нацбезпеки і оборони не має інформації про кількість російських військ в Україні.

Про це на брифінгу розповів речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Нам точно не відома чисельність представників збройних сил Російської Федерації. До активного заходу російських військ на територію України нами було зафіксовано близько 45 тис. чоловік уздовж кордону. Туди входили представники збройних сил, спецпідрозділів, а також Міністерства внутрішніх справ Росії", - сказав він.

За його словами, російські військові разом з терористами зараз концентрують живу силу і військову техніку в Донецьку і Луганську, зміцнюються в захоплених населених пунктах Амвросіївського, Старобешівського і Новоазовського районів.

При цьому він розповів, що, за наявними даними, в районі Новоазовська росіяни мусили заховати свої нові танки, щоб їх не помітили міжнародні спостерігачі.

"На території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим дуже висока концентрація російських військ, але якихось активних рухів у бік України не спостерігається", - додав Лисенко.

Нагадаємо, що активне введення регулярних військ РФ в Україну, за даними РНБО, почалася у 20-х числах серпня. Після цього ситуація на фронті змінилася на користь бойовиків, яких доти українська армія тіснила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram