ГоловнаПолітика

У Міноборони створюють спецслужбу для боротьби зі шпигунством

Гелетей визнав наявність "п'ятої колони" Кремля в армії

У Міноборони створюють спецслужбу для боротьби зі шпигунством
Фото: radiosvoboda

У Міністерстві оборони України створюється спеціальна служба для боротьби зі шпигунством та виявлення фактів невиконання бойових наказів і дезертирства серед військових. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони Валерій Гелетей.

"Для виявлення та знешкодження ворожої агентури, фактів невиконання бойових наказів командирів і випадків дезертирства у моєму безпосередньому підпорядкуванні створюється спеціальна служба Міноборони. Вона буде дещо схожою на СМЕРШ і працюватиме, у першу чергу, на передовій і в органах військового управління", - написав Гелетей.

Він наголосив, що створення такої служби сьогодні є вкрай актуальним, тому що правоохоронні органи не в змозі самостійно позбавити Збройні сили України і сили антитерористичної операції від російської "п'ятої колони". Крім того, Гелетей підкреслив важливість нерозголошення інформації про рух колон українських військових, їх кількість, озброєння і т.д., оскільки це може завдати серйозної шкоди війську.

"Ті, хто "воює" тільки в мережі Інтернет і спілкується мобільним телефоном, при цьому розголошуючи відомості про оперативну обстановку (час і маршрути руху колон, кількість особового складу і приналежність їх до тих чи інших військових частин, тип, кількість озброєння і військової техніки тощо), мабуть, не усвідомлюють рівня загрози, спричиненої такими діями, і становлять особливу небезпеку боєздатності військ", - написав міністр оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram