ГоловнаПолітика

Баррозу вважає, що ще можна знайти політичне рішення ситуації на Донбасі

Президент Єврокомісії постійно спілкується з Порошенком і Путіним

Баррозу вважає, що ще можна знайти політичне рішення ситуації на Донбасі
Архив
Фото: Макс Левин

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу підкреслює, що пріоритетним завданням у врегулюванні конфлікту в Україні залишається пошук політичного рішення. Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з Петром Порошенком у суботу в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я сказав щойно президентові Петру Порошенку і сказав вчора президентові Володимиру Путіну: ми в дуже серйозній, я б сказав драматичній ситуації. Ми можемо побачити точку неповернення", - сказав Баррозу.

"Я вірю, що ще не занадто пізно, щоб знайти політичне рішення. Ми повинні зробити все, ми можемо, щоб уникнути подальшої ескалації, що в інтересах, насамперед України, але також і Росії і всієї Європи", - додав він.

Президент Єврокомісії нагадав, що за його ініціативою ЄС було представлено на зустрічі, що відбулася цього тижня у Мінську, з президентами України і Євразійської трійки.

"Я перебував у постійному контакті з Путіним і Порошенком, закликаючи до політичного врегулювання", - нагадав Баррозу.

Він також зазначив, що Комісія робить усе можливе для відновлення діалогу між Україною і Росією. Так, він нагадав, що завдяки зусиллям Єврокомісії на початку вересня буде відновлено тристоронній діалог про постачання газу в Україну, а 12 вересня у Брюсселі має відбутися тристороння міністерська зустріч про імплементацію Угоди про асоціацію.

"Але це має відбуватися одночасно з розв’язанням політичних проблем і проблем у сфері безпеки", - підкреслив Баррозу.

Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі відбудеться засідання Ради Європейського Cоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram