ГоловнаПолітика

Законопроект про відновлення курсу на членство в НАТО зареєстровано в Раді

Із закону пропонують вилучити положення про дотримання Україною політики позаблоковості

Законопроект про відновлення курсу на членство в НАТО зареєстровано в Раді
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроект №4561а "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України".

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Законопроект пропонує вилучити зі статті 11 закону України "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" положення про дотримання Україною політики позаблоковості, "що означає неучасть України у військово-політичних союзах".

Також проект закону пропонує внести доповнення до цієї статті, відповідно до якого основними засадами зовнішньої політики є: "забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий та євроатлантичний простір безпеки з метою набуття членства в Європейському союзі та Організації Північноатлантичного договору".

"У зв'язку з цим забороняється участь у будь-яких міжнародних або наднаціональних об'єднаннях, членство в яких суперечить політичній та економічній інтеграції України в Європейський союз", - йдеться в документі.

Також документ пропонує внести зміни до закону України "Про основи національної безпеки України", визначивши основним напрямком державної політики з питань національної безпеки реалізацію курсу на європейську інтеграцію з метою членства у Європейському союзі і забезпечення національної безпеки України через взаємодію із системою колективної безпеки, інтеграцію у НАТО і членство у ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram