ГоловнаСвіт

Міноборони РФ назвало нісенітницею повідомлення про загибель російських солдатів в Україні

Повідомлення російських правозахисників про загиблих військових у Москві вважають підступами "іноземного агента"

Міноборони РФ назвало нісенітницею повідомлення про загибель російських солдатів в Україні
архив
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Росії заперечує інформацію ряду російських і українських ЗМІ про загибель в Україні ста російських військовослужбовців.

Про це 29 серпня повідомляє "Интерфакс" з посиланням на високопоставлене джерело у відомстві.

"Нісенітниця, яку озвучують останнім часом наші "ідейні борці за грошові знаки", заслуговує серйозної уваги тільки з боку Російського товариства психіатрів", - сказав співрозмовник агентства.

ЗМІ поширювали інформацію про загибель російських військових з посиланням на правозахисників Сергія Кривенка та Еллу Полякову, голову організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга". Зокрема, Полякова в інтерв'ю агентству Reuters заявила, що понад 100 російських солдатів було вбито 13 серпня під час зіткнень на сході України. Понад 300 осіб було поранено. Джерело Міноборони нагадало, що Міністерство юстиції Росії внесло цю організацію до реєстру некомерційних, що виконують функції іноземного агента.

"Усі заяви представників цієї організації про нібито масову загибель російських військовослужбовців в Україні з посиланням на "власні джерела", - не більше ніж цитування публікацій з інформаційних ресурсів українських пропагандистів. Ми їх теж бачимо", - заявили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше у п'ятницю російські ЗМІ повідомили про ще одного загиблого "на кордоні" десантника.

Раніше у п'ятницю повідомлялося, що два офіцери підірвали себе разом із 12 російськими десантниками. Йдеться про двох важкопоранених офіцерів з 51-ї окремої механізованої бригади (Володимир-Волинський), які 25 серпня підірвали себе разом із 12 російськими десантниками.

Напередодні повідомлялося, що 12 поранених десантників з Рязані доставлено у Петербург. Незважаючи ні на що, Росія продовжує офіційно заперечувати участь своїх військових у боях на Донбасі. Так, появу десятьох російських десантників на території України, яких затримали сили АТО, в Міноборони РФ пояснили тим, що вони заблукали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram