ГоловнаПолітика

У Лівії звільнили 23 українців після трирічного ув'язнення (оновлено)

Подробиці звільнення незрозумілі

У Лівії звільнили 23 українців, які провели в ув'язненні майже три роки.

Інформацію про це підтвердив на своїй сторінці у "Фейсбуці" протоієрей Захарій Керстюк, який займався гуманітарною місією в Лівії і регулярно відвідував українців у полоні.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100004884524743

"Всі наші 23 співвітчизники, які утримувалися понад 3 роки в лівійському полоні групою Отмана Млекти - ЗВІЛЬНЕНІ !!! Поки що жодних подробиць звільнення розкрити не можу. Можу сказати одне: хлопці вже знаходяться в безпечному місці! Далеко за межами Лівії. Чекають документів, підтверджуючих їх особистості, і вилітають додому, як вільні люди", - написав він.

Водночас Міністерство закордонних справ України зараз перевіряє цю інформацію.

"29 серпня 2014 року за сприяння Міністерства закордонних справ в Україні повернулися 18 наших співвітчизників, яких утримували у Лівії", - йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

Разом з тим, за даними МЗС, зараз у Лівії місцевою революційною бригадою

утримуються ще чотири українці.

Нагадаємо, у серпні 2011 року 19 громадян України були захоплені в полон лівійським повстанським батальйоном. Їх звинуватили в пособництві режиму Муаммара Каддафі, який був повалений і убитий під час революції, і засудили до 10 років ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що один із 19 засуджених на 10 років українців помер у Лівії.

У вироку українцям було зазначено, що вони займалися ремонтом військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram