ГоловнаПолітика

США подумують про запровадження нових санкцій щодо Росії

Рішення поки що не прийнято, Держдеп розмірковує над наступними кроками

США подумують про запровадження нових санкцій щодо Росії

Державний департамент США, навіть в умовах ескалації конфлікту, продовжує говорити про те, що не розглядає на цьому етапі військової допомоги Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Журналісти під час прес-конференції у Держдепартаменті засипали прес-секретаря Джен Псакі запитаннями щодо того, як США мають намір гарантувати суверенітет України.

У відповідь прес-секретар заявила, що США продовжують розглядати питання додаткових санкцій і вчергове закликала Путіна зупинитися.

"Те, що ми бачимо, і не тільки за останні дні, але протягом тижнів і місяців, це ознаки ескалації агресії в Україні з боку Росії і підтримуваних Росією сепаратистів. Чітко зрозуміло, що Росія не тільки збільшила свою присутність у Східній Україні і втрутилася напряму своїми бойовими силами, бронетехнікою і системами протиповітряної оборони, але Росія активно воює з українськими силами і надає пряму підтримку сепаратистам і бойовикам", - заявила Псакі.

За її словами, США мають набір інструментів, які можуть застосувати.

"Але на цей час рішення не прийнято, ми розмірковуємо над нашими наступними кроками", - зазначила прес-секретар Держдепу.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що глави держав-членів Європейського Союзу на саміті 30 серпня обговорять ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram