ГоловнаПолітика

Україна розраховує на статус основного союзника США поза НАТО

Україна також звернеться за допомогою до Радбезу ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ

Україна розраховує на статус основного союзника США поза НАТО
Фото: economy-ukraine.com.ua

Україна невідкладно звернеться до країн-учасниць Будапештського меморандуму з проханням про проведення консультації щодо загострення ситуації на Донбасі.

Про це заявив заступник Секретаря РНБО Михайло Коваль після засідання Радбезу, яке відбувалося під головуванням Президента Петра Порошенка, передає Укрінформ.

"РНБО доручила міністрові закордонних справ невідкладно звернутися до держав, які підписали Будапештський меморандум 1994 року, для проведення консультацій щодо ситуації, що склалася у Донецькій і Луганській областях", - сказав він.

Коваль зазначив, що Україна також звернеться за допомогою до Радбезу ООН, НАТО, ЄС, ОБСЄ та всіх держав - стратегічних партнерів нашої країни.

"Наша держава розраховує на допомогу США, зокрема, шляхом надання спеціального статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО. Рада Національної безпеки і оборони опрацьовує всі необхідні документи для підписання Президентом", - сказав він.Раніше Україна закликала Європейський Союз надати військову і допомогу через вторгнення російських військ на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram