ГоловнаСуспільствоПодії

Шахту Ахметова в Кіровському вкотре обстріляли

Підприємство знеструмлено

Шахту Ахметова в Кіровському вкотре обстріляли
Фото: 062.ua

Шахта "ДТЕК Комсомолець Донбасу" в Кіровському Донецької області знеструмлено через артобстріл.

"Близько 13:00 27 серпня територія промислового майданчика ДТЕК шахти "Комсомолець Донбасу" зазнала артобстрілу. Кілька снарядів влучили в будови шахти. Через пошкодження ліній електропередачі шахту повністю знеструмлено. Зупинено вентилятори провітрювання гірничих виробок та водовідлив. Введено в дію план ліквідації аварії. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні енергохолдингу ДТЕК.

На момент обстрілу в шахті перебували 22 гірники, які забезпечували вентиляцію і відкачували воду, завдяки раніше встановленому дизельному генератору людей вдалося швидко підняти на поверхню. Енергетики ДТЕК зараз намагаються відновити електропостачання шахти, щоб увімкнути насоси для відкачування води.

Згідно з повідомленням, це вже четвертий обстріл території шахти.

Через бойові дії в Шахтарському районі на підприємстві видобуток вугілля не ведеться з 28 липня. При цьому шахта є вибухонебезпечною, без вентиляції може збільшитися концентрація метану і статися вибух.

Як повідомлялося раніше, в результаті бойових дій терористів і росіян найманців в зоні проведення АТО зупинено всі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram