ГоловнаПолітика

У Росії кажуть, що не припинятимуть транзит газу в Європу

Російський міністр енергетики "здивований" заявою Яценюка

 У Росії кажуть, що не припинятимуть транзит газу в Європу

Росія докладе максимальні зусилля для виконання своїх зобов'язань щодо постачання газу, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

"На тлі зустрічі лідерів країн Митного союзу з Президентом України за участю представників Єврокомісії, яка відбулася напередодні в Мінську і на якій було досягнуто домовленостей про продовження тристоронніх консультацій щодо постачання російського газу до європейських країн через територію України, подив викликають окремі репліки українських політиків про наміри, які нібито має Росія, перекрити транзит газу на країни ЄС. Ми їх можемо кваліфікувати лише як такі, що абсолютно не мають під собою підстав, спроби ввести в оману або навмисно дезінформувати європейських споживачів російського газу", - наголошується у заяві Новака, поширеній 27 серпня, передає РБК.

Міністр також додав, що Росія має намір зберегти свою репутацію надійного партнера і виконає свої контрактні зобов'язання "незалежно від поточної політичної кон'юнктури у тій чи іншій країні".

"Ми повністю відкриті до конструктивного діалогу з усіма зацікавленими партнерами, включаючи повноважних і відповідальних представників України", - йдеться у повідомленні російського відомства.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Росія планує взимку перекрити транзит газу до країн Європейського Союзу.

Російський газ, крім України, йде у такі країни Європи, як Греція, Хорватія, Естонія, Македонія, Сербія, Угорщина, Швейцарія, Австрія, Франція, Туреччина, Румунія, Словенія, Італія, Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Фінляндія, Словаччина, Литва, Болгарія, Латвія, Польща, Чехія, Боснія.

Деякі з них повністю залежать від газу з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram