ГоловнаСуспільствоПодії

Через обстріл сіл у Донецькій області загинули десятки мирних жителів, - РНБО

За словами Лисенка, силові відомства нарешті налагодили взаємодію

Через обстріл сіл у Донецькій області загинули десятки мирних жителів, - РНБО
Фото: vk.com/ato_news

У Донецькій області терористи обстріляли населені пункти Старобешеве, Новий Світ, Комсомольське, внаслідок чего загинули десятки мирних жителів, зруйновано приватні будинки, а також відділення Пенсійного фонду.

Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає прес-служба відомства.

У районі нема газу, води, електрики, стаціонарного і мобільного зв'язку.

"Систематичні обстріли, диверсійно-підривна діяльність терористів свідчать про те, що мета бойовиків - повне знищення інфраструктури Донбасу. Російські найманці системно обстрілюють промислові підприємства, комунальні об'єкти, житлові будинки, мости, знищуючи виробничі потужності регіону. Саме такі дії мають на меті створення на територіях Луганської та Донецької областей картини «гуманітарної катастрофи»", - зазначив Лисенко.

Він також повідомив, що у Маріуполі бійці добровольчого батальйону "Азов" затримали організатора диверсійної групи, який займався фінансуванням терористів.

"Управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області налагодило взаємодію зі Збройними силами України. У режимі реального часу надається оперативна інформація про місцезнаходження, пересування військової техніки і живої сили терористів. Завдяки цьому протягом останнього тижня вдалося запобігти втратам наших військових, а також знищити велику кількість замаскованої техніки терористів", - підкреслив Лисенко.

Раніше повідомлялося, що сили АТО взяли під контроль місто Новоазовськ Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram