ГоловнаСвіт

Лавров перерахував союзників РФ у світі

Голова МЗС РФ звинуватив США і ЄС у перешкоджанні діям Москви з припинення світових загроз

Лавров перерахував союзників РФ у світі
Сергей Лавров

Голова МЗС РФ Сергій Лавров перерахував союзників Росії у світі. За його словами, до їх числа входять члени організації Договору про колективну безпеку, партнери Росії за євразійськими інтеграційними проектами, Шанхайська організація співробітництва та БРІКС.

Про це Лавров заявив під час зустрічі з учасниками Всеросійського молодіжного форуму "Селігер - 2014", повідомляє "РИА Новости" в середу, 27 серпня.

При цьому він підкреслив, що Росія не бачить нічого поганого в тому, що її союзники з деяких питань дотримуються відмінної від Москви думки. "Ось, наприклад, НАТО голосує єдиним блоком завжди і скрізь. А хто у Росії союзники? У нас багато союзників. І коли нам кажуть, що ось ваші союзники з ОДКБ не завжди голосують разом з Росією в унісон, ми не робимо з приводу цього ніякої трагедії. На відміну від НАТО, де будь-який крок у бік, будь-яка демонстрація інакомислення карається", - зазначив він.

Також Лавров заявив, що на Росію нападають більше ніж на інших, "бо ми не соромимося висловлювати свою точку зору", повідомляє Russia Today.

Голова МЗС підкреслив, що Москва не зацікавлена у конфронтації з Заходом і "нагнітанні санкційної спіралі". "Можу тільки відзначити, що задовго до України нападки на Російську Федерацію стали набувати абсолютно неадекватного характеру. Все почалося набагато раніше, ніж весна цього року", - підкреслив він.

Як приклад голова МЗС навів ситуацію у Сирії. "Зараз буде цікаво послухати людей, які говорили про те, що з (президентом Сирії Башаром) Асадом більше мати справу не будемо, а сьогодні з'ясовується, що з ним волею чи неволею доведеться співпрацювати, якщо ми хочемо перемогти терористів з "Ісламської держави", - зазначив він.

Серед іншого Лавров заявив про те, що США і Євросоюз нібито чинять перешкоди діям Росії з припинення світових загроз: "Нашим колективним крокам на міжнародній арені зі зменшення всіх цих викликів і загроз перешкоджають прагнення Сполучених Штатів, Заходу у цілому зберегти своє домінуюче становище у світовому житті, становище, до якого вони звикли за кілька століть і штучно затримати реалізацію цього багатополярного і поліцентричного світу, який відображає об'єктивні тенденції світового розвитку".

В Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ), окрім Російської Федерації, входять п'ять країн - Вірменія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Білорусія. Країнами-членами ШОС є Росія, Казахстан, Киргизія, Китай, Таджикистан і Узбекистан. В БРІКС входять Росія, Бразилія, Індія, Китай, ПАР. В Євразійський економічний союз входять Росія, Казахстан і Білорусь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram