>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Теодорчик став першим поляком в історії "Динамо"

Чи вдасться Лукашу повторити шлях Левандовскі і Ганцарчика

Теодорчик став першим поляком в історії "Динамо"
Фото: prosto-sport.com

Сьогодні київське "Динамо" підписало п'ятирічний контракт з нападаючим збірної Польщі Лукашем Теодорчиком. Лукаш став першим польським футболістом в історії київського клубу. Ніколи раніше футболісти з цієї країни не грали в "Динамо".

А ось в інших українських клубах представники Польщі виступали досить успішно. Так, Маріуш Левандовскі виступав за "Шахтар" понад 10 років. У складі "гірників" Маріуш неодноразово вигравав чемпіонат і Кубок України, а також Кубок УЄФА. Догравав легіонер в "Севастополі".

Також варто згадати і Северина Ганцарчика. Лівий захисник починав свою українську кар'єру в "Волині", але справжньою зіркою став в "Металісті". У складі харків'ян Северин тричі вигравав "бронзу". Додамо, що Ганцарчик відзначився в Україні не тільки класною грою, але і нестриманим характером. Поляк неодноразово заробляв червоні картки, вступаючи в конфлікти з суперниками і арбітрами.

Додамо, що зараз у польській "еліті" виступає Кирило Петров. Вихованець "Динамо" та чемпіон Європи серед юнаків грає за "Корону" з Кельце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram