ГоловнаПолітика

Полонені російські десантники закликали Путіна припинити війну з Україною

Військові РФ не знали, куди їдуть

Полонені російські десантники на допитах розповіли про цілі, з якими вони прибули в Україну. Відео з допитами російських військових з'явилося на сторінці у Facebook прес-центру АТО.

Відправляючи десантників з 98 дивізії в Україну, військове начальство дезінформувало їх. Зокрема, один із затриманих на сторінці Вконтакте повідомив, що відправляється "у відрядження". Про це ж заявив полонений Смірнов. За його словами, підполковник Немоляєв поінформував членів дивізії лише про майбутні навчання.

Між тим, єфрейтор Романцев на запитання, як він розцінює дії Збройних сил України, які обстріляли їх техніку, відповів, що українцям було невідомо, чиї бойові машини це були. Він також додав, що українські військові захищали свою землю.

Романцев також стверджує, що командування сказало їм, що вони направляються у відрядження до Ростова. Завантажилися на ешелон вони "17-го числа". Після висадки їм сказали замалювати номери і намалювати білі кола на машинах.

"Нас відправили на бойові дії з людьми, з якими ми в принципі не повинні воювати. Бо наша пропаганда - те, що передається по телевізору, в новинах, - вона не відповідає дійсності", - сказав він.Водночас, єфрейтор Мільчаков зізнався, що, якби його воля, він би "нікуди не ліз". "Я взагалі вважаю, що Україна - незалежна республіка. Якщо там є якісь проблеми, то нехай вони всередині вирішуються", - сказав військовий. За словами десантника, їх заслали в Україну, але про мету перебування не повідомили. "Нічого не сказали, сказали, що робимо марш 70 кілометрів. Вихід на три дні", - розповів він.

Полонений сержант Генералов зізнався, що російські військові не знають, що вони роблять в Україні і з якою метою. Він також додав, що російські ЗМІ "дуже багато брешуть" про ситуацію в Україні.

"Це робиться, щоб затуманити людям очі. Росія хоче від України грошей, які колись діставав колишній президент...", - висловив думку сержант.

Генералов також закликав російську владу припинити посилати в Україну "хлопців". "Припиніть, не треба. Навіщо? Це не наша війна. І якщо тут не було б нас, нічого б не було", - заявив він.

Як відомо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області загальна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram