ГоловнаПолітика

Порошенко занепокоєний новим "гуманітарним конвоєм" Росії

Ван Ромпей зустрінеться з Порошенком 30 серпня у Брюсселі

Порошенко занепокоєний новим "гуманітарним конвоєм" Росії
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко занепокоєний планами президента РФ Володимира Путіна повторно направити в Україну "гуманітарний конвой".

Про це він заявив у телефонній розмові з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, повідомили в Адміністрації Президента.

Порошенко і Ван Ромпей обговорили події в Україні напередодні зустрічі Україна-ЄС-Євразійська трійка у Мінську 26 серпня.

"Глава української держави висловив надзвичайне занепокоєння з приводу перетину українського кордону російською бронетехнікою і намірами Росії повторно направити в Україну так званий "гуманітарний" конвой. Президент України закликав Президента Європейської Ради вжити спільних заходів, щоб зупинити війну у центрі Європи", - наголошується у заяві АП.

Політики вирішили, що українське питання можуть винести як окрему тему для дискусії глав держав і урядів країн ЄС 30 серпня. Ван Ромпей підтвердив плани зустрітися з Порошенком 30 серпня у Брюсселі для детального обговорення ситуації і позиції Європейського Союзу.

Як повідомлялося, 25 серпня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія відправить ще один "гуманітарний конвой" в Україну.

22 серпня Росія без згоди України направила гуманітарний конвой до Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram