ГоловнаСвіт

Путін таки не привітав Україну з Днем Незалежності

Привітань від президента Росії немає ні на сайті Кремля, ні на сайті Президента України

Путін таки не привітав Україну з Днем Незалежності
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін таки не привітав Україну з Днем Незалежності.

Повідомлень про це немає ні на сайті Кремля, ні на сайті Президента України.

Тим часом поздоровлення на адресу України надійшли від безлічі іноземних голів держав.

Зокрема, президент Франції Франсуа Олланд у своєму посланні зазначив: "У контексті нинішньої кризи, що спонукала нас до численних контактів протягом останніх місяців, хотів би нагадати вам про відданість із боку Франції, а також Європейського Союзу до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах кордонів, визнаних міжнародною громадськістю. Франція буде залишатися поруч із вами, щоб супроводжувати вас на шляху значних реформ, які необхідні у відповідь на прагнення, які висловлює вся українська громада".

Польський президент Броніслав Коморовський пообіцяв підтримку Україні в процесі імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. "Польща однозначно засуджує російську агресію - окупацію Криму та підтримку сепаратистів на сході, а також будь-які дії, що завдають шкоди суверенітету і територіальній цілісності України. Глибоке занепокоєння викликають останні приклади порушення міжнародного права з використанням російського конвою з гуманітарною допомогою", - йдеться в його привітанні.

Королева Великобританії Єлизавета Друга відправила президентові Петру Порошенко "найтепліші вітання", а народу України - найкращі побажання удачі і щастя цього року.

Голова Католицької церкви Папа Римський пообіцяв молитися за Україну.

Також свої привітання відправили лідери Іспанії, Швеції, Японії, Австрії, Словаччини, Туркменістану, Казахстану, Таджикистану, Хорватії, Португалії, Беніну, Сингапуру, Мексики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram