ГоловнаПолітика

Віце-канцлер Німеччини виступив за федералізацію України

Габріель майже не бачить шансів на повернення Криму до складу України

Віце-канцлер Німеччини виступив за федералізацію України

Віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель виступив за федералізацію України.

"Територіальну цілісність України можна зберегти тільки тоді, якщо зробити відповідну пропозицію тим областям, де переважають етнічні росіяни", - сказав політик в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag, пише Deutsche Welle.

На думку Габріеля, розумна концепція федералізації - єдиний шлях, який підходить для подолання української кризи.

Проте перш за все, додав він, необхідно домовитися про припинення вогню. Мета зусиль, які докладає Німеччина, - за будь-яких обставин уникнути безпосередньої військової конфронтації між Україною та Росією, пояснив віце-канцлер. Крім того, сказав Габріель, уже зараз варто подумати, як сприяти процесу примирення після завершення збройного протистояння на сході України, передає інформагентство AFP.

Разом з тим німецький віце-канцлер майже не бачить шансів на повернення Криму до складу України. "Зараз, мабуть, ніхто не виходить з того, що анексію Криму Росією можна швидко скасувати", - констатував політик.

Нагадаємо, сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуває в Києві з одноденним робочим візитом. Вона вже провела зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram