ГоловнаПолітика

Порошенко назвав Меркель "сильним адвокатом України"

Президент подякував німецькому канцлеру за допомогу в досягненні миру на Донбасі

 Порошенко назвав Меркель "сильним адвокатом України"
Фото: http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Президент на початку зустрічі назвав символічним той факт, що візит Федерального Канцлера відбувається у День Державного Прапора України та напередодні Дня Незалежності. Петро Порошенко зазначив, що зараз Україна єдина, як ніколи, та проходить "дуже трагічний тест" у своїй історії", - повідомляє прес-служба Глави Української держави.

Порошенко повідомив, що, за останніми даними, рівень підтримки громадянами незалежності зараз навіть вищий, ніж у 1991 році, коли країна її здобула.

Він назвав Ангелу Меркель "добрим другом і сильним адвокатом України" та відзначив, що за останні 2 місяці вони спілкувалися більше 20 разів, і це дуже допомогло Україні захистити свої інтереси. Глава  держави висловив подяку народу Німеччини за підтримку народу України у його прагненні миру та демократії.

У свою чергу, Ангела Меркель зауважила, що має намір у Києві обговорити питання підтримки Німеччиною України у складні для неї часи та "шлях до миру, яким ми маємо пройти". Канцлер подякувала Президенту за дружній прийом.

Нагадаємо, Меркель перебуває в Києві з одноденним робочим візитом.

Сьогодні близько 50 осіб пікетували будівлю посольства Німеччини в Києві з вимогою надати українській армії найновіше озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram