ГоловнаСуспільствоПодії

Україна за час АТО втратила 18 літаків та вертольотів

На збитих бортах загинули 89 осіб

Україна за час АТО втратила 18 літаків та вертольотів
архив
Фото: Макс Левин

Бойовики за весь час АТО, яка триває з 7 квітня, знищили, за різними даними, близько двох десятків літаків і вертольотів, через що загинули і отримали поранення щонайменше сотня бійців.

Про це свідчить статистика ТСН про втрати української військової авіації, повідомляє УНІАН.

Згідно з підрахунками, за час АТО Україна втратила 18 літаків і вертольотів, при цьому загинули 89 осіб, 11 були поранені, а двоє зникли безвісти.

Зокрема, втрачено 10 вертольотів (по п'ять Мі-8 та Мі-24) і вісім літаків (Ан-30Б, Ан-26, Іл-76, два Міг-29, два Су-25, Су-24М). Найбільше людей загинуло внаслідок збиття військово-транспортного Іл-76 14 червня (49 чоловік), і внаслідок аварій п'яти вертольотів Мі-8 - 26 чоловік. Найсуттєвіших матеріальних збитків державі завдали аварії вертольотів Мі-24 (5х15 - від $75 млн) і винищувачів Міг-29 (2х30 - від $60 млн).

За різними даними, українську авіацію переважно збивали з ПЗРК і зенітних установок. РНБО також заявляє про випадок атаки з боку російського винищувача і можливе застосування бойовиками зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Окрім того, один штурмовик Су-25 зазнав аварії при заході на посадку в аеропорту Дніпропетровська, а один вертоліт Мі-8 ДСНС розбився в Харківській області з невідомих причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram