ГоловнаСвіт

Чотирьох затриманих за український прапор у Москві посадили під домашній арешт

Їм висунуто звинувачення за статтями "вандалізм" і "хуліганство"

Чотирьох затриманих за український прапор у Москві посадили під домашній арешт
Фото: zyalt.livejournal.com

Таганський суд Москви взяв під домашній арешт чотирьох обвинувачених у фарбуванні зірки на шпилі багатоповерхівки на Котельницькій набережній Москви.

За рішенням суду Олексій Широкожухов, Олександр Погребов, Євгенія Короткова та Анна Лепешкіна залишаться під домашнім арештом до 19 жовтня, повідомляє РИА "Новости".

Слідство просило заарештувати їх і доставило в суд під конвоєм.

Крім того, суд наклав на них ряд обмежень, зокрема, заборонив користуватися телефоном та іншими засобами зв'язку за винятком виклику швидкої допомоги і поліції.

Фігуранти справи себе винними не визнають і стверджують, що це нещасливий збіг обставин. За їхніми словами, вони займаються парашутним спортом і стрибали з даху багатоповерхівки саме тоді, коли хтось розфарбував зірку на ній і вивісив український прапор.

Усім чотирьом висунуто звинувачення за статтями "вандалізм" і "хуліганство".

Нагадаємо, 20 серпня невідомі вивісили на шпилі сталінської "висотки" на Котельницькій набережній український прапор розміром 3 на 6 метрів і почали фарбувати зірку, що увінчує шпиль, у жовто-блакитні кольори.

Московська поліція затримала чотирьох активістів, підозрюваних у встановленні українського синьо-жовтого прапора на висотці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram