ГоловнаСуспільствоПодії

Батальйон "Донбас" відбив танкову атаку на Іловайськ

Батальон "Донбасс" втратив двох бійців, ще сімох втратили ЗСУ

Батальйон "Донбас" відбив танкову атаку на Іловайськ
Фото: EPA/UPG

Батальйон "Донбас" і службовці Збройних сил України в Іловайську відбили танкову контратаку терористів і знищили кілька танків та мінометів.

Про це повідомляє прес-служба батальйону.

Згідно з повідомленням, 2/3 міста знаходиться під контролем українських силовиків, а 1/3 контролює незаконне збройне формування "Оплот".

"Батальйони "Дніпро" і "Азов" знаходяться за межами Іловайська. Вдень вони зробили спроби зайти в місто, але ці спроби не були успішними", - йдеться в повідомленні батальйону Донбас.

Крім того, бійцям "Донбасу" вдалося відбити спробу незаконного збройного формування "Схід" увійти в Іловайськ з півночі, з шістьма одиницями танків.

"У двогодинному бою два танки терористів знищено, два підняли білий прапор, два відійшли", - зазначили в повідомленні, додавши, що знищено половину особового складу супротивника.

На східній околиці Іловайська бійці "Донбасу" знищили двадцять терористів і три міномети.

Українські військові відрізали поставки зброї і боєприпасів з боку Донецька, знищили КамАЗ і БМП терористів, захопивши велику кількість зброї та спорядження.

Наразі, за даними батальйону "Донбас", в полоні перебувають двадцять два терористи, з яких двоє громадян Чеченської республіки, п'ять кадрових російських військових у формі, двоє громадян Словаччини (сербського походження).

Водночас, на західній околиці міста, під селом Гробовське, бойовики влаштували засідку.

"Втративши свій танк і БМП, вони захопили автобус з пораненими бійцями "Донбасу". Двоє поранених загинуло. Інших вдалося відбити", - повідомили в прес-службі батальйону.

Згідно з даними, втрати батальйону "Донбас" за середу – двоє бійців, ще сімох втратили ВСУ. Усіх поранених евакуйовано.

Раніше в середу прес-служба Нацгвардії повідомила, що військовослужбовці батальйонів "Донбас", "Дніпро" і "Шахтарськ" разом з військовослужбовцями ЗСУ

взяли Іловайськ під контроль, однак, зазначається в повідомленні, контратаки з боку терористів тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram