ГоловнаПолітика

На Донбасі воюють російські військовослужбовці, - Порошенко

Крім того, РФ продовжує надсилати бойовикам в Україну новітню зброю

На Донбасі воюють російські військовослужбовці, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє про те, що на Донбасі воюють кадрові російські військовослужбовці.

Про це Порошенко повідомив під час зустрічі із заступником генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом, передає прес-служба глави держави.

"Є інформація, що РФ продовжує надсилати новітню зброю: танки, артилерію, ракетні установки, такі ж, з яких було збито літак "Малайзійських авіаліній", - йдеться в повідомленні.

"Я впевнений, атака на цивільний літак трактується усіма, як міжнародний тероризм, і злочинці, які причетні до цього, мають бути притягнуті до відповідальності", - підкреслив Порошенко.

Також Президент звернув увагу на проблему заручників, яких було захоплено і тепер їх незаконно утримують у Росії.

"Звичайні громадяни України були викрадені терористами,  і немає жодного пояснення, як так сталося, що вони опинилися в російських тюрмах. Ми прагнемо, щоб міжнародна спільнота допомогла нам у звільненні наших заручників", - сказав Президент.

Водночас Президент підкреслив, що ситуацію на Донбасі  не можна вирішити лише військовими методами.

"Люди в Донецьку та Луганську прагнуть миру. Імплементація мирного плану, який ми запропонували, визначає наші дії. Ми свідомі того, що ситуацію не можна вирішити лише військовими засобами", - йдеться на сайті глави держави.

Фелтман, у свою чергу, подякував Порошенкові від імені Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна за його мирні ініціативи і запросив взяти участь у засіданні Генеральної Асамблеї, яке відбудеться наступного місяця у Нью-Йорку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram