ГоловнаПолітика

Апеляцію на вирок Пукачу розгляне новий склад суддів

Колишня колегія суду ухвалила відвід

Апеляцію на вирок Пукачу розгляне новий склад суддів
Архив
Фото: EPA/UPG

Колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засужденому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, ухвалила відвід за заявою потерпілого Олексія Подольського. Про це повідомила представник інтересів потерпілої вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, інформує "Інтерфакс-Україна".

За її словами, потерпілий у справі журналіст Подільський кілька разів вже заявляв відвід складу суду, що розглядає апеляційну скаргу. "Сьогодні він знову подав таке клопотання, і колегія суддів його задовольнила", - повідомила Теличенко.

Таким чином, за словами адвоката, суд має визначити новий склад колегії суддів, які розглянуть скаргу на вирок Пукачу, і кожен суддя мусить отримати допуск до державної таємниці.

При цьому Теличенко додала, що новій колегії знадобиться час для вивчення матеріалів справи і, таким чином, розгляд апеляцій затягнеться на невизначений термін.

Як відомо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram