ГоловнаПолітика

СБУ викрила терористичну групу в Полтавській області

Зловмисники збиралися підірвати міст на вокзалі в Полтаві

Служба безпеки України затримала злочинну групу, яка готувала терористичні та диверсійні акти у Полтавській області для залякування мирного населення та дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

СБУ встановила, що учасники терористичної групи - п'ятеро жителів Полтавської області, віком від 39 до 55 років. Троє з них - колишні військові.

"17 серпня у міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ затримали двох членів злочинної групи під час посадки на рейс Київ-Москва. Після прибуття до Росії зазначені особи планували пройти диверсійну підготовку у таборі для найманців у м. Ростов-на-Дону Російської Федерації. Надалі, діючи за вказівками представників російських спеціальних служб, зловмисники планували теракти на об'єктах інфраструктури та будівлях державних установ у Полтавській області. Зокрема, зловмисники мали намір підірвати міст в районі міського залізничного вокзалу", - повідомили в СБУ.

Того ж дня в Полтаві СБУ затримала ще трьох учасників терористичної групи.

"Під час обшуку приміщень зловмисників правоохоронці виявили карти місцевості з позначеними "цілями"- об'єктами запланованих терактів. Також вилучено вибуховий пристрій, начинений саморізами і цвяхами, і вогнепальну зброю. Встановлено, що зловмисники на підставі підроблених документів створили громадську організацію "Полтавська Фортеця", яка збирала гроші нібито на потреби АТО. Насправді ж гроші використовувалися для фінансування протиправної діяльності членів групи", - додали у прес-службі.

Слідчі управління СБУ в Полтавській області проводять досудове розслідування за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Усіх зловмисників узяли під варту, тривають допити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram