ГоловнаСуспільствоПодії

У Севастополі обвалився дах новобудови Міноборони Росії, є жертви

Щонайменше одна людина загинула, шестеро отримали поранення

В окупованому Севастополі обвалився дах новобудови, яку зводять російські військові, повідомляють "РИА Новости". Раніше на місці будівництва була українська військова частина, але росіяни зрівняли її з землею у квітні 2014 року.

"Під час обвалення даху за адресою: вулиця Щитова, будинок 14 постраждали семеро людей, з них один загинув, попередньо - всі будівельники", - сказав співрозмовник агентства.

Місцева "Севастопольская газета" змогла поспілкуватися з одним з робітників, який трудився на об'єкті. За даними газети постраждалих більше - близько 20 чоловік.

"Зекономили на зварювальних роботах або квапилися закінчити будівництво до початку навчального року. Коли заливали дах бетоном, металевий каркас даху прогнувся і обвалився", - пояснив робочий причину обвалення даху.

Раніше робітники скаржилися на рабські умови праці на об'єкті.

Міноборони Росії планувало 1 вересня відкрити у будівлі, що обвалилася, президентський кадетський корпус. У навчальному закладі мали навчатися діти, які готуються до військової кар'єри.

Всього російські військові хочуть забудувати 11 гектарів на узбережжі моря, звести комплекс малоповерхових будівель (навчальні та житлові корпуси), а також їдальню на 900 місць, стадіон, басейн, льодовий каток і вертолітний майданчик.

Кадетський корпус будували в Гагарінському районі міста на березі Стрілецької бухти, поруч з парком Перемоги та громадським пляжем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram