ГоловнаСвіт

США: до охопленого безладами міста Фергюсон увійде Нацгвардія

У місті уже більш як тиждень тривають заворушення через вбивство темношкірого підлітка

США: до охопленого безладами міста Фергюсон увійде Нацгвардія
Полиция в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон в ніч проти 18 серпня підписав указ, згідно з яким в місто Фергюсон, уже більш як тиждень охопленого заворушеннями, введуть підрозділи Національної гвардії, повідомляє агентство Рейтер.

"У зв'язку з цими навмисними, скоординованими і посиленими атаками на жителів міста Фергюсон та їх власність, я прошу професійно навчених чоловіків і жінок з Національної гвардії Міссурі допомогти полковнику Рону Реплоглу і об'єднаному командуванню у відновленні миру і порядку в місті", - йдеться в указі.

Як повідомляє Рейтер, в ніч проти понеділка заворушення у Фергюсоні відновилися з новою силою. На вулиці міста вийшли близько 400 осіб, зокрема, жінки та діти. Мітингувальники кидали в поліцейських коктейлі Молотова, ті відповіли їм димовими гранатами. Зрештою поліцейським вдалося втихомирити демонстрантів.

Один з учасників заворушень отримав вогнепальне поранення, пише The Los Angeles Times. Коли співробітники поліції на службовій машині зупинилися поруч із постраждалим, щоб надати йому допомогу, їх автомобіль також обстріляли невідомі. Ще 7 мітингувальників заарештовано.

Заворушення в Фергюсоні, населення якого на 70% складається з афроамериканців, почалися після події 9 серпня - вбивства 18-річного темношкірого підлітка Майкла Брауна. За словами поліції, юнак отримав кілька кульових поранень під час боротьби, яка зав'язалася в машині. Проте свідки стверджують, що Браун не був озброєний і його застрелили, коли він стояв з піднятими руками на проїжджій частині.

16 серпня в місті оголосили надзвичайний стан і ввели комендантську годину. У неділю стало відомо, що комендантську годину в передмісті Сент-Луїса - Фергюсоні, яка діє з опівночі до п'ятої години ранку, продовжено ще на одну ніч.

Президент США Барак Обама вимагає від Міністерства юстиції та ФБР розслідувати вбивство підлітка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram