ГоловнаПолітика

Сили АТО остаточно оточили Горлівку, - Тимчук

Армія провела низку успішних операцій

Сили АТО остаточно оточили Горлівку, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

За минулу добу сили АТО на Донбасі провели низку успішних наступальних дій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Остаточно взято в кільце Горлівку. Розвинено успіх в районі н.п.Новосвітлівка-Хрящувате з відсікання Луганська від решти території, контрольованої "ЛНР" (в н.п.Хрящеватое триває зачистка від терористів), завдяки чому взято під повний контроль ділянку траси М-04 і забезпечується вихід до заблокованих підрозділів української армії на території аеропорту в Луганську", - повідомив він.

За словами Тимчука, зараз українська армія блокує угруповання бойовиків в районі Іловайська і проводить рейдові дії по лінії Іловайськ-Зугрес.

"Активні бойові дії йдуть в районі н.п.Станиця Луганська, Донецьк, Луганськ, Шахтарськ, Торез", - зазначає також координатор ІО.

Між тим, за його словами, терористи не припиняють проведення безуспішних контратак в районі Савур-Могили.

"Також бойовики проводять активні наступальні дії по лінії н.п.Степановка-Маринівка до кордону з РФ. З території Росії в цьому напрямку (з району н.п.Куйбишеве-Реп'яхувате) по позиціях сил АТО працювала артилерія. Відзначається присутність в прикордонних районах Росії підрозділів радіотехнічної розвідки РФ", - додав Тимчук.

"Бойовики обстрілюють позиції сил АТО. Зокрема: двічі - з мінометів і БМ-21 "Град" - обстріляно позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську; із РСЗВ (за попередніми даними, БМ-27 "Ураган") обстріляно опорний пункт в н.п.Новокатеринівка", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, підрозділи сил Антитерористичної операції зосередили основні зусилля на проведенні рейдових дій і відсіченні Донецька від Горлівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram