ГоловнаПолітика

Москва готова пустити експертів МАГАТЕ на ядерний реактор в "російському" Криму

Російске МЗС і далі виправдовує окупацію українського півострова.

Москва готова пустити експертів МАГАТЕ на ядерний реактор в "російському" Криму
Фото: www.iaea.org

Москва готова надати Міжнародному агентству з ядерної енергії (МАГАТЕ) можливість проводити інспекції на ядерних об'єктах в окупованому Криму, повідомило в суботу МЗС Росії.

"У разі зацікавленості МАГАТЕ застосовувати гарантії на ядерних установках на території Республіки Крим та міста Севастополь готові надати Агентству повну можливість проводити на них відповідну інспекційну діяльність", - йдеться в коментарі російського МЗС.

Вчора МЗС України направив до Москви ноту, в якій висловлювався рішучий протест проти застосування Росією національної юрисдикції до ядерних об'єктів, матеріалів і установок в Криму.

Російське зовнішньополітичне відомство продовжує робити вигляд, ніби референдум у Криму 16 березня 2014 року був вільним. МЗС Росії забуває про збройне захоплення російськими військовими уряду і парламенту автономії 27 лютого 2014 року, блокувания українських військових частин, тиск на журналістів і громадських активістів, розгін проукраїнських мітингів, викрадення та вбивства людей з проукраїнською позицією.

Мабуть, мова йде про навчальний ядерний реактор у Севастополі при університеті ядерної енергії та промисловості. Цей університет останнім опустив українськи прапор, а студенти на знак протесту проти окупації співали гімн України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram