ГоловнаПолітика

Червоний Хрест відправляє додаткових співробітників в Україну і Росію

Комітетові потрібні гарантії безпеки співробітників

Червоний Хрест відправляє додаткових співробітників в Україну і Росію
Фото: barev.net

Міжнародний комітет Червоного Хреста додатково відправляє співробітників у Росію та Україну, а також розширює масштаби логістичних механізмів для доставки допомоги на територію Східної України, яка уражена конфліктом. Про це йдеться в повідомленні комітету, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, чотири співробітники комітету вже присутні безпосередньо на місці стоянки російського конвою в Ростовській області, решта представників вирушають туди ж. Група співробітників також працює в місті Старобільськ, куди вже сьогодні вранці прибуло близько 50 вантажівок гуманітарної допомоги від України.

"Нам як і раніше потрібні гарантії від усіх сторін, залучених у конфлікт, що нашим співробітникам буде надано можливість виконувати свою роботу безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів. Враховуючи складнощі щодо логістики та безпеки, ця операція займе деякий час, і ми закликаємо владу обох країн зробити все можливе, щоб якомога швидше вирішити всі питання", - наводяться в повідомленні слова керівника управління комітету з оперативної діяльності в Європі та Центральній Азії Лорана Корби.

Комітет нагадує, що важливі практичні деталі між двома країнами доопрацьовуються, зокрема інспекції та оформлення процедур конвою під керівництвом Росії та підтвердження винятково гуманітарного характеру вантажу.

"Коли буде досягнуто домовленості, ми почнемо працювати над доставкою цієї гуманітарної допомоги людям, які постраждали від конфлікту у східній частині України, а також у медичні та інші соціальні заклади. З огляду на те, що цивільні особи зараз намагаються впоратися з обмеженим доступом до основних послуг, таких, як постачання води і електроенергії, швидкість є нагальною", - додав Корба.

Комітет нагадав, що з початку кризи в Україні надає гуманітарну допомогу і талони для закупівель вимушеним переселенцям, а також медикаменти медичним установам у Донецькій, Луганській і Харківській областях для лікування поранених. Комітет відвідує осіб, затриманих у зв'язку з поточною ситуацією, і сподівається досягти офіційної угоди з урядом з цього приводу. Комітет також прагне відвідувати осіб, які затримані опозиційною стороною. Комітет продовжує розширювати гуманітарну діяльність відповідно до ситуації у Східній Україні і отримує фінансову підтримку від Фінляндії, Швейцарії, Великобританії та США, а також товариств Червоного Хреста Канади та Японії.

Нагадаємо, раніше Червоний Хрест закликав Росію і Україну швидко домовитися про отримання гуманітарного вантажу РФ для мирного населення на сході України. Комітет Червоного Хреста поки що не готовий прийняти російський "гуманітарний конвой".

Як повідомлялося, російський конвой простоїть на кордоні кілька діб.

Крім того, журналістам показали вміст машин, в яких перевозять нібито гуманітарну допомогу. Журналісти в соцмережах наголошують, що багато машин напівпорожні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram