ГоловнаПолітика

МЗС Росії: маршрут "гуманітарного конвою" узгоджено з Україною

Заявляють, що інформацію про вантаж було передано Червоному Хресту кілька днів тому

МЗС Росії: маршрут "гуманітарного конвою" узгоджено з Україною
Фото: EPA/UPG

У міністерстві закордонних справ РФ заявляють, що Росія погодила деталі маршруту "гуманітарного конвою" з українською стороною. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті міністерства.

"Категорично заперечуємо зловмисне перекручування фактів, яким останнім часом займаються представники деяких державних структур України. Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, представники СБУ стверджують, що російська сторона відмовилася доставити гуманітарну допомогу на Донбас через контрольовані України пропускні пункти", - йдеться в заяві.

У заяві також сказано, що маршрут проходження автоколони з російської території було обрано за погодженням з українською стороною.

"При цьому ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українська влада повідомила, що не гарантує його безпеку, і погодилася на маршрут Ізварине-Луганськ", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві закордонних справ Росії також заявляють, що детальний опис номенклатури гуманітарного вантажу, до зазначення кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування, було передано в штаб-квартиру Міжнародного комітету Червоного Хреста ще кілька днів тому.

Нагадаємо, речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко заявив, що за станом на 12:00 сьогодні описів гуманітарного вантажу не надано. Також Лисенко підтвердив, що більшу частину колони бронетехніки, яка зайшла з боку Росії на територію України в ніч на п'ятницю, було знищено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram