ГоловнаПолітика

Рада ЄС: будь-які односторонні дії РФ в Україні будуть порушенням міжнародного права

ЄС закликає Росію припинити постачання зброї на схід України

Рада ЄС: будь-які односторонні дії РФ в Україні будуть порушенням міжнародного права

Рада міністрів Європейського Союзу має намір вважати будь-які односторонні дії Росії щодо постачання гуманітарної допомоги в Україну порушенням міжнародного права. Про це йдеться у висновках Ради ЄС за підсумками засідання в п'ятницю.

Згідно з ними, ЄС стурбований погіршенням кризи в східній Україні і її гуманітарними наслідками для цивільного населення.

ЄС знову нагадує про свою тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України.

"Будь-які односторонні дії Російської Федерації в Україні під будь-яким приводом, в тому числі гуманітарним, будуть розглядатися Європейським Союзом як грубе порушення міжнародного права", - йдеться у висновках.

Разом з тим наголошується, що для досягнення швидких і відчутних результатів щодо деескалації ситуації і поліпшення становища цивільного населення ЄС настійно закликає Росію покласти край постачанню зброї, військових експертів та збройного персоналу в конфліктний регіон, а також відвести свої війська від українського кордону.

Нагадаємо, що 4 дні тому з боку Російської Федерації в Україну вирушив гуманітарний конвой з 280 КАМАЗів.

Раніше також повідомлялося, що російський конвой простоїть на кордоні кілька діб. Оформлення вантажу так і не почалося.

Крім того, журналістам показали вміст машин, в яких перевозять нібито гуманітарну допомогу. Журналісти в соцмережах наголошують, що багато машин напівпорожні.

Експерт РНБО В'ячеслав Гусаров повідомив, що під егідою надання гуманітарної допомоги РФ намагається отримати мандат на введення миротворчого контингенту в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram