ГоловнаПолітика

Рада відновила Головну військову прокуратуру

Військові прокуратури ліквідували 2012 року

Рада відновила Головну військову прокуратуру
архив
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада відновила Головну військову прокуратуру як структурний підрозділ Генеральної прокуратури.

За законопроект №4446а за основу і в цілому проголосували 249 депутатів за мінімально необхідних 226.

Рада також ввела посаду заступника генерального прокурора-головного військового прокурора.

При цьому військові прокурори зобов'язані перебувати у військових частинах, дислокованих у районі проведення антитерористичної операції.

Військові прокуратури створять у межах діючої штатної чисельності.

Передбачено, що в структуру військових прокуратур входитимуть Головна військова прокуратура, військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури, прирівняні до прокуратур міст і районів.

При цьому документом передбачено: якщо через виняткові обставини на певних адміністративно-територіальних одиницях не діють органи прокуратури, за рішенням генпрокурора виконання їхніх функцій може покладатися на військові прокуратури.

Окрім окремих випадків, військовими прокурорами та слідчими призначатимуть громадян з-поміж офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі й мають вищу юридичну освіту.

Грошове утримання прокурорів, слідчих та інших працівників військових прокуратур, забезпечення їхньої діяльності здійснюватиме Генеральна прокуратура, а охороною, транспортом, засобами зв'язку, засобами індивідуального захисту, вогнепальною зброєю, обмундируванням і житлом їх забезпечуватиме Міністерство оборони.

Цей закон діятиме до набрання чинності змін до закону "Про прокуратуру", який Рада повинна прийняти у другому читанні.

Нагадаємо, 20 травня 2012 року набули чинності зміни до законодавства, згідно з якими військові прокуратури ліквідували, замість них за територіальною ознакою були створені прокуратури з нагляду за додержанням законності у військовій сфері з істотно урізаними повноваженнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram