ГоловнаПолітика

ООН готова долучитися до координації гуманітарної допомоги для України

Пан Гі Мун висловив підтримку мирному плану Порошенка

ООН готова долучитися до координації гуманітарної допомоги для України
Архив
Фото: EPA/UPG

ООН готова долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги для України. Про це у телефонній розмові з Президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, йдеться на офіційному сайті Глави держави.

"Пан Гі Мун запропонував, щоб ООН долучилася до координації дій з Міжнародним комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Порошенко повідомив, що влада країни створила міжвідомчий координаційний механізм і запевнив Пан Гі Муна в тому, що українська сторона робить усе, щоб норм міжнародного права та українських процедур було дотримано. Глава держави привітав готовність ООН долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги.

Пан Гі Мун зазначив, що сьогодні зростає стурбованість останніми подіями в Україні. Він також повідомив, що дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Україні і висловив підтримку мирного плану Президента. "Мене надихає ваша відданість наміру відновити мир", - сказав він.

Нагадаємо, 12 серпня Росія відправила з-під Москви названі нею "гуманітарним конвоєм" майже 300 вантажівок, які повинні доставити гуманітарну допомогу жителям Луганська, котрі вже кілька днів живуть у місті без електроенергії, води і зв'язку через бої підтримуваних Росією терористів з українською армією. Ряд західних політиків заявили, що російська влада може використовувати гуманітарну ситуацію на Донбасі для того, щоб ввести свої війська у Україну.

12 серпня заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявляв, що гуманітарний вантаж з Росії дійде до кордону з Україною і його буде перевантажено. Жодного супроводу вантажу не передбачено.

13 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив: "Ніякий путінський "гуманітарний конвой" не буде пропущено через територію Харківської області. Провокація цинічного агресора на нашій території неприпустима". У свою чергу прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що Україна сама у змозі забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в межах міжнародного права і по лінії Червоного Хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram