ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна прийме гуманітарну допомогу лише від Червоного Хреста

Цинізм РФ безмежний, вважає прем'єр

Яценюк: Україна прийме гуманітарну допомогу лише від Червоного Хреста
Фото: inforesist.org

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна може приймати будь-яку гуманітарну допомогу лише в рамках міжнародного права і виключно від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Будь-які види гуманітарної допомоги Україна може приймати виключно в рамках міжнародного права і виключно від Червоного Хреста", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в середу, інформує "Інтерфакс-Україна".На думку прем'єра, "рівень російського цинізму не має меж".

"Спочатку вони поставляли танки, "Гради", терористів, бандитів, які розстрілювали українців, а потім вони поставляють воду і сіль", - сказав Яценюк.

"Росіяни б краще цих 300 КамАЗів порожніх прислали, забрали назад своїх бандитів. І тоді не потрібно надсилати гуманітарну допомогу", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні Міністерство закордонних справ Росії заявило, що до складу відправленої в Україну гуманітарної допомоги входять продукти харчування, медикаменти, електрогенерувальне обладнання. Повідомлялося, що вантаж доставлять через узгоджений між російською і українською сторонами пункт пропуску "Шебекіне-Плетньовка" на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) і Харківської (Україна) областей. Після перетину російсько-українського кордону колона мала проїхати під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

У МЗС РФ також заявили, що Україна спочатку наполягала на перевантаженні допомоги з російських автомобілів, однак пізніше відмовилася від цієї ідеї на користь інспекції вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram