ГоловнаСвіт

Росія не має наміру призупиняти членство в СОТ

Раніше Москві запропонували призупинити членство РФ у СОТ

Росія не має наміру призупиняти членство в СОТ, оскільки це технічно неможливо, і продовжуватиме відстоювати свої інтереси в цьому торговому клубі, повідомляє 13 серпня РИА Новости з посиланням на джерело в Мінекономрозвитку РФ.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з аграрно-продовольчої політики та природокористування Сергій Лісовський у вівторок запропонував призупинити членство РФ у СОТ. На його думку, "якщо одні учасники СОТ ввели проти Росії санкції, то, відповідно, ми де-факто вийшли із системи СОТ".

"З технічного погляду призупинити членство в СОТ неможливо - правилами СОТ це не передбачено", - пояснило джерело.

"Росія продовжує залишатися повноправним членом СОТ і має намір продовжувати відстоювати свої інтереси відповідно до правил цієї організації", - сказало джерело агентства.

При цьому в міністерстві наголосили, що "дотепер правила СОТ були радше корисними, ніж шкідливими для Росії і російських компаній".

За словами джерела, обмеження імпорту продовольства і сільгосптоварів із низки країн, які ввела Росія у відповідь на санкції, "вповні відповідають зобов'язанням Російської Федерації щодо СОТ".

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій, заборонивши імпорт сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram