ГоловнаСвіт

Акцію на підтримку України в Москві намагаються зірвати "тітушки"

Поліція затримує присутніх

У центрі Москви на площі Пушкіна акцію на підтримку захисників цілісності України, де зібралося кілька десятків москвичів, намагаються зірвати "тітушки".

Присутні принесли із собою квіти і різну символіку кольорів українського державного прапора, пише УНІАН. Дехто одягнутий у майки, на яких написано слово "Україна".

Водночас кілька десятків молодих людей спортивної зовнішності намагаються зірвати акцію, називаючи присутніх фашистами, особами, які ображають президента РФ Володимира Путіна.

Фото: @paulgypteau

Дехто з них поводиться дуже агресивно, кричить, накидається на людей. Один з молодиків кілька разів штовхнув жінку, яка намагалася розгорнути плакат з антиурядовим гаслом.

"Нам шкода людей, яких пошили в дурні, які гинуть, які є жертвами цієї війни, квіти і свічки - в їх пам'ять", - сказав москвич Марк, якого агресивні молоді люди облили зеленкою.

Він додав, що на Донбасі воюють тільки найманці, люди, котрі незрозуміло звідки приїхали, бойовики, навіть чеченці.

Відповідаючи на запитання, хто його облив зеленкою, він сказав: "Московські "тітушки".

Фото: @paulgypteau

Після акції поліція повністю оточила Леонтієвський провулок, де розташована українська дипмісія, і виштовхує тих, хто прийшов. Поліцейські вимагають піти з проїжджої частини, вигукуючи у мегафон: "Панахида закінчилася".

Багато затриманих скандують: "Слава Україні!" і "Героям слава!". Також росіяни, які зібралися викрикують: "Ганьба!" і "Не забудемо, не пробачимо!". Кількість затриманих зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram