ГоловнаПолітика

Рада у вівторок розгляне три законопроекти про вибори

Відкриті списки наразі не здобули підтримки в парламенті

Рада у вівторок розгляне три законопроекти про вибори
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада на пленарному засіданні 12 серпня розгляне три законопроекти, що передбачають внесення змін у виборче законодавство.

Як повідомив на брифінгу голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, таке рішення ухвалено на закритій погоджувальній раді.

Депутати вирішили засідати цього тижня лише у вівторок, а в інші дні - працювати в комітетах.

Перший блок питань, які заплановано розглянути у вівторок, буде присвячений змінам у передвиборному законодавстві. Народним депутатам запропонують підтримати три варіанти законопроектів про парламентські вибори. Два з них передбачають повернення до пропорційної виборчої системи з максимально відкритими списками, а третій, внесений до порядку денного за пропозицією депутатів-мажоритарників, зберігає нинішню змішану систему. При цьому всі документи передбачають можливість для партій об'єднуватися в передвиборні блоки, а останній скорочує виборчу кампанію до 45 днів. Відповідно до одного із законопроектів, вибори мають пройти 5 жовтня, а згідно з іншим - 12 жовтня.

Законопроект, що передбачає введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками, наразі підтримують 170 депутатів фракцій "Батьківщина", УДАР і "Свобода". Позиція ще 100 парламентаріїв наразі незрозуміла. Решта виступають за збереження нинішньої системи.

Другий блок питань містить урядові законопроекти про створення податкової поліції і децентралізацію оподаткування.

У третьому блоці представлено законопроекти на тему антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram