ГоловнаСуспільствоПодії

Бійці 24 бригади, що вийшла з оточення, протестують у Запоріжжі

Військовослужбовці вимагають, щоб їх відправили додому до сімей

Близько 500 бійців 24 ОМБР на вокзалі в Запоріжжі протестують проти відправлення назад на Донбас. Про це LB.ua повідомили волонтери та військовослужбовці.

Фото: felix-edmund.livejournal.com

Група військовослужбовців разом із технікою перебуває на платформах запорізького залізничного вокзалу. Солдати пробули в зоні АТО близько 3 місяців. Минулого тижня їм удалося з боями вибратися з так званого "Південного котла", де вони пробули в оточенні понад місяць.

"Нас хочуть відправити у Чугуїв на доукомплектацію, а потім кинути знову в гарячі точки. Ми хочемо додому, в Яворів, ми вже три місяці відслужили, хочемо у відпустку", - заявив у коментарі LB.ua Василь, один з військовослужбовців.

Фото: felix-edmund.livejournal.com

Він сказав, що з нинішньою ситуацією в армійському командуванні бійці не мають бажання повертатися в зону бойових дій.

"Якщо все зміниться, якщо генерали зміняться - то ми повернемося. А там бути, щоб нас розстрілювали - в цьому немає сенсу", - сказав Василь.

З військовими є журналісти та представники громадських організацій, які мають намір захищати їхні інтереси. Підійшов також один з генералів.

"Ми йому поставили різні питання. Наприклад, чому нам не дозволяють відкрити вогонь на ураження по цілях, а тільки сидіти в окопах і чекати? Чому йде постійно обстріл з території Росії, а ми не можемо відповісти? Вона веде відкритий обстріл, снаряди лягають, а ми не можемо стріляти у відповідь. Наше військове керівництво не реагує на такі факти", - сказав Василь.

"Жоден шахтар, жоден сепаратист не навчався і не може навести "саушку" (самохідну артилерійську установку, - LB.ua). Для цього потрібно мати військову освіту", - зазначив військовий. На його думку, з цього випливає, що на боці сепаратистів працюють професійні найманці, зокрема з Росії.

Генерал не зміг відповісти на питання бійців. Вислухавши солдатів, він пообіцяв, що буде супроводжувати їх до Харкова, де вони здадуть зброю, і вже сьогодні ввечері зможуть вирушити додому.

Зараз військовослужбовці очікують прибуття спеціального військового ешелону, який відвезе їх до Харкова.

Фото: felix-edmund.livejournal.com

Як повідомляли, командира роти 72 бригади, яка була змушена вириватися з оточення через територію РФ, випустили з-під варти в Дніпропетровську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram