ГоловнаПолітика

РФ обстріляла українських прикордонників з протипіхотних вогнеметів

Четверо бійців підірвалися на заборонених мінах

У ніч на 9 серпня відділ прикордонної служби в селі Мілове Луганської області було обстріляно з протипіхотних вогнеметів "Шмель".

При цьому, як повідомляє прес-центр АТО, для того, щоб прикордонники не могли врятуватися із палаючої споруди, росіяни застосували нові протипіхотні міни, які було встановлено дистанційно також з боку Російської Федерації.

"Задум був простий: прикордонники, тікаючи з-під обстрілу і від вогню, вибігають на вулицю, де підриваються на мінах", - йдеться в повідомленні.

У цілому по приміщенню відділу було зроблено п'ять пострілів з вогнемета "Шмель". Терористи цілили у вікна приміщень, де спали прикордонники. На щастя, жодна з мін не потрапила всередину будівлі. Дві вогнеметні гранати влучили у фасад будівлі, а інші - в покрівлю.

"У підсумку дах повністю згорів, а на протипіхотних мінах буквально вибухнули четверо охоронців кордону. Двоє отримали легкі ушкодження кінцівок, решта - середні", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що поки що невідомий принцип, за яким спрацьовували міни.

Після падіння капсули міни розкрилися, вистріливши в різні боки довгими жовтими нитками, які сплуталися між собою, як павутина. При цьому коли прикордонники зачіпали ці тонкі нитки, міни не реагували. Однак коли до однієї з мін підійшов командир, то вона спрацювала. Бійці припускають, що міну підірвали дистанційно, по радіо.

Зброї, схожої на ту, яку було використано проти військовослужбовців застави, в Україні немає. Зазначається, що її використання заборонено міжнародним гуманітарним правом.

У прес-центрі АТО додають, що вчинити провокацію було неважко, оскільки кордону в цьому селі фактично немає.

Повідомляється, що відразу після початку обстрілу один із прикордонників пішов на спостережний пункт.

"У бінокль я бачив двох коректувальників. Вони перебували на вишці російського заводу. Це зовсім недалеко, і мені було видно, як вони коригують вогонь бойовиків", - наводяться у повідомленні його слова.

Також прикордонники бачили, як УАЗик з розпізнавальними знаками прикордонної служби Російської Федерації після обстрілу забрав не тільки коректувальників, а й двох снайперів.

Мілове розташоване за 100 км від зони, де діють терористичні угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram