ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна прийме гуманітарну допомогу, але без військового супроводу

Президент провів телефонну бесіду з Ангелою Меркель

Порошенко: Україна прийме гуманітарну допомогу, але без військового супроводу
Фото: president.gov.ua

Україна готова прйиняти гуманітарну допомогу для сходу, однак без військового супроводу і тільки через пункти пропуску, контрольовані прикордонниками.

Про це заявив президент Петро Порошенко телефоном канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми готові прийняти гуманітарну допомогу, але якщо ця місія буде міжнародною, без всякого військового супроводу, яка надійде виключно через пункти пропуску на кордоні, які контролюються українськими прикордонниками і в супроводі українських військових для забезпечення безпеки місії", - заявив президент.

У свою чергу Меркель зазначила, що Німеччина, як і її союзники, дотримується чіткої позиції, що будь-яка гуманітарна місія має спрямовуватися виключно згідно з міжнародним правом, а саме тільки через канали ООН або Червоного Хреста і тільки за узгодженням з українською стороною.

"Наша позиція чітка - будь-яке вторгнення, навіть якщо воно називається гуманітарним, є вторгненням, і це червона лінія, яку жодна держава не може перетинати", - заявила канцлер Німеччини.

Нагадаємо, напередодні заступник голови АП Валерій Чалий заявив, що Україна припинила спробу проникнення на свою територію російських військових під виглядом миротворців в рамках гуманітарної місії міжнародної організації "Червоний Хрест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram