ГоловнаПолітика

У Конотопі з гранатомета обстріляли авіаремонтний завод

Жителі повідомляють про обстріл з міномета

У Конотопі з гранатомета обстріляли авіаремонтний завод
Фото: сайт «Авиакон»

У місті Конотоп Сумської області правоохоронці проводять перевірку за фактом 4 потужних вибухів у районі оборонного підприємства "Авіакон". Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Сумській області.

Сьогодні, 9 серпня, близько 5 години ранку у м. Конотоп на оборонному підприємстві "Авіакон" сталася нештатна ситуація.

"У районі заводу "Авіакон" було чути 4 потужних вибухи. На місце події виїхали керівники всіх силових структур області - СБУ, МВС, прокуратури, а також експерти. Працює експертна комісія. Жертв немає. Підприємство працює в штатному режимі. Що це були за "хлопки", і чим вони викликані, враховуючи нинішню ситуацію в державі, буде повідомлено пізніше, після з'ясування всіх обставин", - зазначила начальник СЗГ УМВС Ельвіра Біганова.

На самому підприємстві зараз ситуацію ніяк не коментують, посилаючись на прохання співробітників Служби безпеки України. Водночас у соціальних мережах жителі Конотопа, які чули "хлопки", стверджують, що це був обстріл з міномета.

За словами очевидців, четвертий вибух був настільки потужним, що в довколишніх будівлях вибито вікна. Також міліція взяла під посилену охорону транспортні комунікації в районі Конотопа: її співробітники зупиняють для перевірки навіть пасажирський транспорт.

Водночас у прес-службі державного концерну "Укроборонпром" "Українським Новинам" підтвердили інформацію, що невідомі скоїли обстріл з гранатомета Конотопського авіаремонтного заводу "Авіакон".

"Так, ми підтверджуємо цю інформацію. Невідомі зробили 4 постріли з гранатомета по будівлі заводу", - повідомили в прес-службі. Постраждалих від пострілів немає.

Нагадаємо, в ніч на 3 серпня в районі бронетанкового заводу в Харкові стався вибух, повідомлення про нього в міліцію надійшло близько 1:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram